ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Кіращук Дмитро Кирилович

Доповідач:

Кіращук Дмитро Кирилович

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

02.04.2024

ЗАПРОПОНОВАНІ ПОПРАВКИ / ПРОПОЗИЦІЇ
ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1445
Про встановлення батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти Нижньовербізької сільської ради та підрозділу навчально- виховного комплексу Спаського ліцею імені Івана Франка Нижньовербізької сільської ради

УКРАЇНА
НИЖНЬОВЕРБІЗЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
восьме демократичне скликання
(_______________________ сесія)
                                                                              
РІШЕННЯ
 
від __.__.2024 року                                                                   с. Нижній Вербіж
№ ____-_______/2024
 
Про встановлення батьківської
плати за харчування дітей у
закладах дошкільної освіти
Нижньовербізької сільської ради
та підрозділу навчально-
виховного комплексу Спаського
ліцею імені Івана Франка
Нижньовербізької сільської ради
 
Керуючись ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 р. № 796-ХІІ (зі змінами), Порядком встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 р. № 667, Комплексною програмою соціального захисту та підтримки населення Нижньовербізької сільської громади на 2021 – 2024 роки, з метою порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти та навчально-виховного комплексу, Нижньовербізька сільська рада
 
вирішила
1. Встановити вартість харчування одного вихованця в закладах дошкільної освіти та навчально-виховного комплексу Спаського ліцею імені Івана Франка:
- для груп раннього віку 45,00 грн. на день;
- для дошкільних груп 60,00 грн. на день.
2. Встановити, що батьки або особи, що їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у комунальному закладах дошкільної освіти та навчально-виховного комплексу Спаського ліцею імені Івана Франка у розмірі, що становить не менше 60 % від вартості харчування на день, а саме:
- для груп раннього віку – 60 %, що складає 27,00 грн.;
- для дошкільних груп – 60 %, що складає 36,00 грн.
3. Від плати за харчування дитини (дітей) звільняються:
3.1. Батьки або особи, які їх замінюють, у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах.
3.2. Сім’ї, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».
3.3. Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях.
3.4. Діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків.
3.5. Діти, батьки яких є учасниками антитерористичної операції/ операції об’єднаних сил, учасниками бойових дій або загинули під час виконання службових обов’язків у зоні проведення АТО/ООС;.
3.6. Батьки і діти, потерпілі від наслідків аварії на ЧАЕС.
3.7. Діти з інвалідністю.
3.8. Діти, батьки яких беруть участь у відсічі збройної агресії російської федерації проти України і забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державної незалежності України, її територіальної цілісності.
3.9. Діти з числа внутрішньо переміщених осіб чи діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.
4. Зменшити розмір плати за харчування на 50 % для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей, при цьому на рівні з рідними дітьми враховуються падчерки та пасинки, які проживають у цій сім’ї, якщо вони не були враховані в сім’ї іншого з батьків, а також діти, на яких оформлена опіка у зв’язку зі смертю батьків, позбавленням їх батьківських прав, засудженням до позбавлення волі, включаючи час перебування під слідством, або направленням на примусове лікування тощо.
5. Звільнення батьків від плати або зменшення розміру плати за харчування дітей у закладі дошкільної освіти та навчально-виховного комплексу Спаського ліцею імені Івана Франка проводиться щорічно і може переглядатися протягом року, але не більше одного разу, та запроваджується в місячний термін після подання в заклад дошкільної освіти та навчально-виховного комплексу Спаського ліцею імені Івана Франка таких документів:
5.1. Заяви одного з батьків або осіб, що їх замінюють, щодо звільнення від плати за харчування дитини.
5.2. Копія витягу з реєстру територіальної громади про місце реєстрації заявника.
5.3. Копії рішення про призначення опікуна над дитиною-сиротою або дитиною, позбавленою батьківського піклування.
5.4. Довідки з відділу соціального захисту населення про виплату державної соціальної допомоги малозабезпеченій сім’ї (для малозабезпечених сімей).
5.5. Копій інших довідок, які підтверджують відповідний соціальний статус дитини, що дає право на звільнення від плати за харчування в заклад дошкільної освіти та навчально-виховного комплексу Спаського ліцею імені Івана Франка.
6. Дане рішення поширюється як на жителів (батьків та дітей) зареєстрованих у населених пунктах Нижньовербізької сільської територіальної громади, так і батьків дітей (одного з батьків), які працевлаштовані в установах, які зареєстровані на території Нижньовербізької сільської територіальної громади.
7. Визнати таким, що втратило чинність рішення Нижньовербізької сільської ради від 25.11.2022 року № 890-ХХХІІІ/2022 «Про встановлення батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти Нижньовербізької сільської ради та підрозділу навчально-виховного комплексу Спаського ліцею імені Івана Франка Нижньовербізької сільської ради».
8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, молоді, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення (Тетяна ТОМЕНКО).
 
 
Сільський голова                                                               Ярослав МЯКУЩАК