ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1517

УКРАЇНА
НИЖНЬОВЕРБІЗЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
восьме демократичне скликання
(____________________ сесія)
 
РІШЕННЯ
 
від __.__.2024 року                                                         с. Нижній Вербіж
№ ____-____/2024
 
Про внесення змін та доповнень
до Положення про умови і розміри
оплати праці керівників комунальних
підприємств Нижньовербізької
сільської територіальної громади
 
 
Відповідно до статей 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 19 травня 1999 року № 859 (зі змінами) «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств», з метою впорядкування умов і розміру оплати праці керівників комунальних підприємств Нижньовербізької сільської територіальної громади, Нижньовербізька сільська рада
 
вирішила:
1. Внести зміни та доповнення до Положення про умови і розміри оплати праці керівників комунальних підприємств Нижньовербізької сільської територіальної громади, затверджене рішенням від 30.03.2023 року № 963-ХХХІХ/2023 «Про затвердження Положення про умови і розміри оплати праці керівників комунальних підприємств Нижньовербізької сільської територіальної громади», а саме пункт 2.1.1, 2.1.3. Розділу 2 Положення про умови і розміри оплати праці керівників комунальних підприємств Нижньовербізької сільської територіальної громади викласти у новій редакції:
1.1. «2.1.1 Розмір посадового окладу керівника підприємства,  що належить до комунальної власності сільської територіальної громади (крім керівників закладів охорони здоров’я) визначається залежно від середньооблікової чисельності працівників у еквіваленті повної зайнятості за рік, у кратності до мінімального посадового окладу (ставки) працівника основної професії, згідно із додатком 1 до цього Положення.
Розмір посадового окладу керівника закладу охорони здоров’я визначається  співвідношенням між середньою заробітною платою медичних працівників закладу та не може перевищувати розмір середньої заробітної плати медичних працівників підприємства більш як на 60 відсотків.»;
1.2. «2.1.3. Підставою для перегляду розміру посадового окладу керівника підприємства у контракті можуть бути:
- підвищення посадового окладу (тарифної ставки мінімального розряду) працівника основної професії (крім керівників закладів охорони здоров’я);
- зміна середньооблікової чисельності працюючих в еквіваленті повної зайнятості за рік до розмірів, що дозволяють змінити граничні межі кратності при визначенні посадових окладів керівників згідно із додатком 1 до Положення (крім керівників закладів охорони здоров’я);
- зміна показника кратності у межах граничної величини (крім керівників закладів охорони здоров’я);
- зміна середньої заробітної плати медичних працівників закладу охорони здоров’я.
Керівники підприємств при виникненні підстав та в інших випадках, передбачених законодавством, звертаються до сільського голови з поданням про встановлення (перегляд) розміру посадового окладу та Розрахунком посадового окладу керівника комунального підприємства за формою встановленого зразка згідно із додатком 2 (крім керівників закладів охорони здоров’я) та додатком 5 (для керівників закладів охорони здоров’я) до Положення.
На підставі розглянутого сільським головою подання з Розрахунком посадового окладу керівника комунального підприємства, головний спеціаліст відділу загальної та організаційної роботи, комунікаційної політики, кадрового забезпечення та трудового архіву готує проєкт контракту (додаткової угоди до контракту) з керівником комунального підприємства.».
2. Положення про умови і розміри оплати праці керівників комунальних підприємств Нижньовербізької сільської територіальної громади, затверджене рішенням від 30.03.2023 року № 963-ХХХІХ/2023 «Про затвердження Положення про умови і розміри оплати праці керівників комунальних підприємств Нижньовербізької сільської територіальної громади», доповнити додатком 5 «Розрахунок посадового окладу керівника закладу охорони здоров’я».
3. Визначити, що зміни та доповнення до Положення про умови і розміри оплати праці керівників комунальних підприємств Нижньовербізької сільської територіальної громади, набирають чинності з 01 липня 2024 року.
4. Керівникам комунальних підприємств та комунального некомерційного підприємства «Центр надання первинної медико-санітарної допомоги Нижньовербізької сільської ради», що належать до комунальної власності Нижньовербізької сільської територіальної громади, при складанні штатного розпису керуватись Положенням про умови і розміри оплати праці керівників комунальних підприємств Нижньовербізької сільської територіальної громади.
5. Доручити сільському голові Нижньовербізької сільської ради погоджувати штатні розписи комунальних підприємств та комунального некомерційного підприємства «Центр надання первинної медико-санітарної допомоги Нижньовербізької сільської ради», що належать до комунальної власності Нижньовербізької сільської територіальної громади.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку (Г. Кузьменчук), постійну комісію з питань промисловості, сільського господарства, підприємництва, транспорту і зв’язку, житлово-комунального господарства та комунальної власності (М. Андрейкін) та постійну комісію з питань освіти, культури, молоді, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення (Т. Томенко).
 
 
 
Сільський голова                                                            Ярослав М’ЯКУЩАК